Skip to main content


Wanneer is het tijd om een psycholoog te bezoeken? 

Is een psycholoog iets voor mij? 

 

Ik hoop dat deze blog jou kan helpen bij het maken van je beslissing.

Bij een psycholoog werk je aan het begrijpen en (oplossen) van persoonlijke, sociale, of psychologische uitdagingen.

Een sessie bestaat uit gesprekken waarin je vrijuit spreekt over je gevoelens, gedachten en gedrag.

Een psycholoog gebruikt verschillende technieken om je te helpen met issues zoals depressie, angst, stress, en relatieproblemen.

Veel probleem staan los van elkaar en andere hebben met elkaar te maken. Een probleem als angst kan situationeel zijn. Maar het kan ook genetisch zijn. Dit is aan de psycholoog om te beoordelen.

Er zijn vele therapieën mogelijk. Wat belangrijk is dat we samen gaan kijken wat het meest geschikt is voor jou en wat het best bij je past.

Wat ook heel belangrijk is, is de klik met de therapeut. En natuurlijk ook dat de cliënt zich fijn voelt bij de soort therapie.

Het zijn persoonlijke sessies, vertrouwen is van cruciaal belang.

Vaak zijn de problemen gebaseerd op angst. Angst kan nuttig zijn, we ervaren angst niet voor niets. Vroeger, in het oertijdperk, hadden we angst nodig om te overleven. Tegenwoordig  is angst in veel gevallen ook heel lastig en negatief en hebben we het zelden meer nodig om te overleven. Maar het staat ons dan juist in de weg.

Angst zit in ons systeem. Iedereen heeft er last van, de één meer dan de ander. En daarom is het essentieel om te gaan kijken waar de angst op gebaseerd is.

Dit komen we te weten als we wat dieper in de gesprekken zijn. We proberen het eerst met therapiesessies op te lossen. Mocht er een lichte antidepressiva nodig zijn, dan kan dat altijd nog. Meestal komen we zonder al een heel eind..

Vaak kun je door middel van therapie leren beter om te gaan met dagelijkse stressoren en verbeter je jouw algemene levenskwaliteit.

Daar gaan we alles voor in het werk stellen!

Wil je eens vrijblijvend met ons praten? Neem dan gerust  contact met ons op..

 

 

One Comment

Leave a Reply