Mevrouw F

Op het moment dat wij besloten in relatietherapie te gaan ging het heel slecht tussen ons.
Bij toeval kwamen we bij Lies van Dalen terecht en er was voor ons beide gelijk een goede klik wat natuurlijk erg belangrijk is.
Lies begreep ons direct.
Zij is super neutraal in de gesprekken, houdt je een spiegel voor en zonder dat je het echt door hebt krijg je een hele andere kijk op je relatie.
Na een paar sessies ging het al wat beter, we kwamen meer tot elkaar.
We hebben enorm veel geleerd, voor ons was het vooral positieve aandacht en tijd voor elkaar maken. Weer leuke dingen gaan doen.
En het allerbelangrijkste voor ons; problemen uitpraten. We zijn er nog niet maar voor 95% zitten we weer op de goede weg.
We zijn erg dankbaar voor de hulp die we van Lies hebben gekregen.
Erg bedankt Lies zonder jou was het niet zo positief afgelopen.

Groetjes F & G

Mevrouw Partout
In eerste instantie ietwat sceptisch en onwennig tegenover relatietherapie.
Dat hebben wij toch niet nodig? Wat heb ik te verliezen?
Onze relatie is wel aan een APK toe! Ruzie, veel onbegrip en het respect is soms ver te zoeken. Na nog wat uitstel contact opgenomen met Lies.
Vrij snel hadden wij een afspraak voor een intake gesprek. Er was meteen een klik.

Helder en duidelijk advies hoe verder te gaan. Maar ook huiswerk mee. Vragen en vraagstukken die je aan het denken zetten.
Lies bespreekt deze met ons waardoor er meer inzicht komt in het denk en doe patroon van de ander maar ook in dat van mijzelf, soms best confronterend.
Het maakt wat los maar er komt meer begrip over en weer. Soms sluipen er onhebbelijke gewoontes in je relatie die bij de ander als kwetsend of pijnlijk worden ervaren.
Na vijf sessies krijgen wij van Lies het advies om zelf verder te gaan met de nieuwe inzichten en adviezen. Ik ben heel tevreden over de professionele aanpak van Lies die vrij snel inzicht heeft gegeven over hoe je samen je relatie weer beter kunt.

A. Partout

Mevrouw A. en de heer M.

Tijdens onze zomervakantie in Italië kwamen wij een aantal keren hard in botsing met elkaar. ‘Tja, dat kan iedereen overkomen’. Wij hadden immers turbulente tijden achter onze rug, kinderen krijgen, verhuizen, overlijden en beide een drukke baan. Praktisch was alles geregeld een geoliede machine zoals ze dat zeggen.Maar steeds vaker in gesprekken begrepen we elkaar niet. Met als gevolg irritatie en ruzie. Na de zomervakantie waren wij het er beide over eens dat we wel wat professionele hulp konden gebruiken. Met de bedoeling om onze relatie te verbeteren.Na wat te hebben gespeurd op internet en telefonische verkenning van verschillende therapeuten kwamen wij uit bij Lies. Lies is een toegankelijke vrouw met wie makkelijk eerste contact is te maken. Dit zijn toch zaken die je niet met iedereen wil bespreken.

Na het invullen van een vragenlijst hebben we een eerste intakegesprek gehad. In dit gesprek was verkennend maar de eerst analyse sloeg direct de spijker op de kop. In onze relatie was communiceren moeizaam en dat kwam onder ander omdat we elkaar woordelijk niet begrepen.

Vervolgens hebben we een aantal gesprekken gevoerd en gewerkt aan die punten waar wij constant op stuk liepen. In de gesprekken konden we beiden ons verhaal doen. Lies was daar in sturend, meelevend, maar ook direct en confronterend. Door middel van verschillende thuisopdrachten werden de gesprekken thuis ook beter.

Na een aantal sessie zijn we gestopt. Door de inzichten en tips die Lies ons heeft gegeven kunnen wij er weer tegen aan. Maar we sluiten niet uit dat we in de toekomst nog eens bij Lies zullen langs gaan. Noem het een APK-beurt.

Lies bedankt voor de goede hulp en veel succes met je werk/hobby.

Groeten A & M

Meneer C. en mevrouw R.

In onze relatie bleek dat we op een punt beland waren dat we elkaar minder te vertellen hadden. Beide hadden we het gevoel dat er iets aan schortte.We wilden met elkaar verder, maar we kwamen er samen niet uit hoe.

Dat proces heeft een tijdje geduurd en vervolgens hebben we met elkaar afgesproken om professionele hulp te zoeken.

We hebben een aantal gesprekken bij Lies gevoerd en toen is naar voren gekomen dat in onze relatie zaken waren ingeslopen die we beiden als vanzelfsprekend dachten maar waar we gaande de tijd geen vrede mee konden hebben.

Lies heeft door middel van het gesprek een aantal zaken aan het licht gebracht waar we beide over na mochten denken. Je mocht over je eigen “problemen” nadenken en aangeven hoe je er over dacht. Die werden besproken zonder aan te geven wie gelijk of ongelijk had. De ogen moesten geopend worden.

De sessies werden besloten met huiswerkopdrachten welke in de volgende sessies besproken werden. De opdrachten gaven stof tot overpeinzing.

Op deze open manier analyseerde Lies onze antwoorden en op basis daarvan gaf ze adviezen.

In het begin van de gesprekken was het nog een punt wie gelijk had, maar gaande de sessies konden we onze antwoorden in de goede context plaatsen.

Lies heeft ons op weg gebracht om over zaken na te denken en niet teveel te denken voor een ander, die invulling moet door de andere persoon zelf gedaan worden.

Bedenk dat in een langdurige relatie zaken naar binnen sluipen, waar je geen grip op denkt te hebben, maar door erover te praten met een professional krijg je er weer zicht over.

Het belangrijkste is dat beide partijen er voor moeten gaan en dan met een positieve grondhouding.

Zonder wil om te veranderen kom je er niet en dat heeft Lies ons geleerd.

Kortom het is goed om af en toe in de spiegel te kijken waarbij de professional de spiegel is.

Verder bedanken we je nog voor de goede zorgen en wensen je veel succes in de praktijk.

Ondertekend,

C & R

Meneer F. en Mevrouw M.

Wij kwamen bij Lies en ze had al snel door dat wij 2 behoorlijk verschillende persoonlijkheden zijn, met een hechte vriendschappelijke band.

Daar redt je je huwelijk niet mee als je veel klappen in je leven krijgt.
Lies heeft ons mede door huiswerk in kaart laten brengen hoe we over elkaar in de relatie dachten.
Door haar directe manier van reageren, voorkwam ze dat er over moeilijke onderwerpen heen gedraaid
ze confronteerde ons met elkaar!
Praten en luisteren heeft ons verplicht tijdens deze sessies.

Na een lang huwelijk denk je alles van elkaar te weten en te begrijpen,maar dat was dus niet zo.
Lies heeft ons duidelijk laten zien hoe anders we zijn.Ze heeft ons zelf weer laten kiezen voor elkaar
en het samen weer leuk te hebben!

Onze relatie stond centraal,ze heeft ons ruimte gegeven daar zijn we heel blij mee.
Nu meer betrokkenheid bij elkaar en meer respect
We hebben er hard voor moeten werken maar we zijn zo blij dat het gelukt is!

ondertekend,

M & F