INDIVIDUELE THERAPIE

Voor mensen die specifieke problemen hebben, is er individuele therapie. Wij komen daarin de volgende klachten regelmatig tegen: problemen rondom communicatie, depressie, stress, angst, paniek, rouwverwerking en persoonlijke ontwikkeling.

U voelt zich opgejaagd door allerlei factoren rondom gezin, kinderen, werk, sociale omgeving of uw partner. Wij proberen samen een weg in te slaan die uw problemen oplossen of dragelijker maken.

Ook problemen rondom seksualiteit, zoals disfuncties, pijn, geen zin hebben in vrijen en pornoverslaving, komen vaak voor. Vaak is psychotherapie een uitkomst, maar er zijn diverse methoden voor om dit te behandelen. 

bekijk de behandelingen

Hoe gaat individuele
therapie in zijn werk?

 

De intake is vooral een kennismakingsgesprek, met het doel om te kijken of het ‘klikt’ met ons/mij, de therapeut. Het is belangrijk dat u zich veilig voelt en dat u voldoende vertrouwen hebt in de therapie en in mij.
Tijdens de intake gaan we uw klacht(en), het doel van de therapie, uw kwaliteiten, hulpbronnen,  in kaart brengen en een behandelplan maken, waarbij uw wensen en doelen centraal staan.

Het is meestal een hele stap om met een therapeut te gaan praten. De belangrijkste factor van een behandeling is dus de samenwerking tussen cliënt en therapeut. U moet er een goed gevoel bij hebben, vertrouwen hebben in mijn professionaliteit en zich op uw gemak voelen.

Onze manier van werken is persoonlijk en cliëntgericht. Wij kennen de protocollen die veelal gebruikt worden, maar uw unieke casus verdient een  behandelprogramma op maat

Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid uw hulpvraag en gaan we in op uw privé- en werksituatie. Ook bespreken we wat het resultaat van de therapie zou moeten zijn.
Naar aanleiding van deze intake maak ik een behandelplan. Dit behandelplan vormt de basis voor de verdere sessies.
Afhankelijk van de hulpvraag en de ernst van de problematiek zijn 5 tot 12 sessies nodig. Meestal zijn 4 tot 7 sessies voldoende om een goed resultaat te boeken.

De behandeling is gericht op voldoende herstel van klachten, het nagaan welke gedrags- en denkpatronen tot klachten hebben geleid en het omzetten van inzichten in duurzaam herstel. Het duurzame aspect is cruciaal.

seksuele problemen

Leer er over te praten, leer u kwetsbaar op te stellen en ga er geen discussies over aan. Want als de seks goed is valt er niets te discussiëren.

angststoornis

Bijvoorbeeld sociale angst, angst voor grote ruimten, specifieke fobieën, algemene angsten, vage angsten en seksuele angsten. Dwangmatig handelen vanuit angst krijgt elke zijn specifieke behandeling.

stress

Leren omgaan met stress reacties; ze herkennen en passende ontspanningsoefeningen in kunnen zetten.

depressie

Gevoelens van zinloosheid, negatieve gedachtepatronen, geen zin in seks, suïcidale neigingen, geen energie hebben, nergens zin in hebben en een bedrukte stemming.

 

burn out

Werkgerelateerde stressklachten, het gevoel emotioneel leeg te zijn, nauwelijks nog werk-motivatie ervaren en het gevoel op automatische piloot te staan.

dwang problematiek

Dwanggedachten die resulteren in dwanghandelingen, gebaseerd op angsten, kunnen problemen opleveren in het dagelijks functioneren, waardoor u de controle over uw leven kunt verliezen.

MAAK EEN
AFSPRAAK

U kunt bij mij snel terecht voor een eerste afspraak. We spreken samen af wat de frequentie is van de sessies die u wilt volgen. De therapie wordt afgestemd op wat op dit moment nodig is voor u. Alles gaat in overleg.

Wilt u verandering? Neem dan contact met mij op.

GEGEVENS

Lies van Dalen
Praktijk voor Relatietherapie / Psychotherapie / Seksuologie

Kees Pijlstraat 106
3077 MH Rotterdam

 

Spijkenisse:
Winston Churchillaan 207
3202 GN Spijkenisse.

Tel: 06-21175255
Mail: dalen830@planet.nl