Kindertherapeut Rotterdam

Het gezin waarin je als kind opgroeit vormt de basis van het leven. Een gezin vormt steun, waardering en veiligheid. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend dat een gezinssituatie optimaal is. Een kind die meer aandacht nodig heeft, een echtscheiding of overlijden kunnen het balans in het gezin verstoren. Hierdoor kunnen problemen ontstaan. Dan kunt u terecht bij kindertherapeut Rotterdam, Lies van Dalen.

Situaties om naar Kindertherapeut Rotterdam te gaan

Vaak is de drempel om naar een Kindertherapeut te gaan enorm. Toch kan het u en uw gezin weer de balans in het dagelijks leven teruggeven. Er zijn veel situaties waarbij u bij ons terecht kan. Wij hebben het in een klein overzicht gezet.

Sociaal-emotionele problemen

Heftige gebeurtenissen in het leven van het kind kan sociaal-emotionele problemen. Hierbij moet u denken aan faalangst, andere angsten of fobieën, negatief zelfbeeld, trauma, rouwverwerking, gevolgen van een echtscheiding, onzekerheid, laag zelfbeeld, somberheid, eetproblemen, gevolgen van pesten, ruzie tussen kind of jongere en ouder.

Psychosomatische klachten

Bij Psychosomatische klachten moet u denken aan buikpijn, hoofdpijn, slaapproblemen, oververmoeidheid, waarbij een medische oorzaak uitgesloten is. Daarnaast vallen ook gedragsproblemen zoals woedeaanvallen, liegen, stelen, niet luisteren, pesten, gebrek aan concentratie en studie-/leerproblemen onder psychosomatische klachten. Of Gewoonten zoals duimzuigen, haar plukken en/of eten, nagelbijten of tandenknarsen kunnen wij samen met u bespreken.

Ontwikkeling

Uw kind heeft ADHD, ADD, autisme, dyslexie, slaapproblemen of zindelijkheidsproblemen. Samen met u bekijken wij waar wij hulp kunnen bieden. Ook hoogbegaafdheid en hypersensitiviteit kunnen problemen geven in de gezinssituatie. Ook hiervoor kunt u terecht bij kindertherapeut Rotterdam Lies van Dalen.

Kinderpsycholoog Rotterdam

Bij ons kunt u en uw kind terecht als u een kinderpsycholoog in Rotterdam zoekt. We beginnen met een kennismakingssessie. Hierin  bespreken we de situatie van uw kind en uw gezin. In de navolgende sessie wordt er een begin gemaakt met de therapie. We gaan verder in op de problematiek en regelmatig krijgt u en uw kind “huiswerk” mee om te oefenen. Samen met u spreken we  af wat de frequentie is van de sessies die u wilt volgen. Dit varieert van 1 maal per week tot 1 maal per 2 à 3 weken. Ervaart u problemen? Dan kunt u altijd tussendoor een extra afspraak maken door contact op te nemen.

Contact Kindertherapeut Rotterdam

Lies van Dalen Praktijk Kindertherapeut Rotterdam
Tel: 010-4660419 / 06-21175255
Mail: dalen830@planet.nl

Kees Pijlstraat 106 Rotterdam

Villapark 3 3051BP Rotterdam