RELATIETHERAPIE

Vandaag de dag ziet men steeds meer scheidingen en relaties die stuk lopen door slechte communicatie en/of onbegrip van een of beide partners. Gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om aan hun conflicten te werken door middel van relatietherapie. Een relatie kan op een gegeven moment vanzelfsprekend zijn en een sleur worden. De spanning en spontaniteit is weg en men gaat naast elkaar leven als broer en zus of ruzies domineren de communicatie. Het is belangrijk dat partners weer op een goede manier gaan communiceren en zich wederzijds geaccepteerd en begrepen voelen in de relatie. Seksuele problemen in de relatie zijn vaak ook een gevolg van gebrek aan communicatie en dus een teken dat er in de relatie problemen spelen. Het is dus goed om samen in relatietherapie te gaan om uit de negatieve vicieuze cirkel te komen. Is uit elkaar gaan dan het enige alternatief? Ja, mits alle middelen ingezet zijn maar voor het zover is zijn er psychologische methoden beschikbaar die jullie beiden, met een goede aanpak, oplossingen kunnen bieden. Gelukkig kiezen velen ervoor om aan hun conflicten te werken door middel van relatietherapie / familietherapie.

bekijk de behandelingen

Hoe gaat relatie-
therapie in zijn werk ?

Bij relatietherapie is het belangrijk dat beide partners meewerken en ook samen op de sessie aanwezig zijn. De eerste sessie is een intake & kennismakingsgesprek waarin we de problemen in uw relatie bespreken en vaak kunnen we in die sessie al gaan kijken hoe we iets kunnen aanpakken. De sessie duren  een goed uur tenzij u zelf  anderhalf uur prefereert. U kunt als u dat prettiger vindt ook individueel uw verhaal vertellen. Er zijn meerdere spreekkamers. Uiteraard leg ik u uit hoe mijn manier van werken is. U krijgt een (korte) vragenlijst waarmee ik meer over uw situatie te weten kom wat weer van belang is voor de te volgen therapie. Het intakegesprek duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Afhankelijk van het besprokene in de intake sessie gaan we gezamenlijk verder en ondernemen stappen voor een gerichte oplossing om u zo goed mogelijk te begeleiden.

In de navolgende sessies wordt een begin gemaakt met de therapie.We gaan verder in op de problematiek die speelt en regelmatig krijgt u oefeningen mee ( een soort huiswerk om thuis te maken). Ik spreek samen met u af wat de frequentie is van de sessies die u wilt volgen. Dit varieert  van  meestal 2 tot 10 sessies. Dit is  hangt van de problematiek af.

Affaires en ontrouw

Bron van veel conflicten en wantrouwen, verlies van zekerheden en onveilig voelen.

bindingsangst

Wat is er voor nodig om een relatie te starten en te onderhouden. U verbinden kan leiden tot een stabiel relatie patroon.

conflict en ruzie

Ontstaan vanuit het slecht luisteren naar elkaars boodschap en u dus onbegrepen voelen, eenzaamheid aan twee kanten.

intimiteit

Vanuit vertrouwdheid met de ander uw gedachten en gevoelens durven uitspreken.

jaloezie in relaties

De spanningen niet kunnen verdragen die ontstaan vanuir de angst verlaten te worden.

scheiden of blijven

De scheiding kunt u pas inzetten als u alle mogelijkheden nagegaan bent.

seksuele problemen

Leer er over te praten leer om u kwetsbaar op te stellen en ga geen discussies er over aan. Want als de seks goed is valt er niets te discussiëren.

MAAK EEN
AFSPRAAK

U kunt bij mij snel terecht voor een eerste afspraak. We spreken samen af wat de frequentie is van de sessies die u wilt volgen. De therapie wordt afgestemd op wat nodig is voor jou/jullie op dit moment. Alles gaat in overleg.

Wil jij verandering? Neem dan contact met mij op.

GEGEVENS

Lies van Dalen
Praktijk voor Relatietherapie / Psychotherapie/ Seksuologie

Kees Pijlstraat 106
3077 MH Rotterdam

 

Tel: 06-21175255
Mail: dalen830@planet.nl