RELATIETHERAPIE

Vandaag de dag ziet men steeds meer scheidingen en relaties die stuklopen door slechte communicatie en/of onbegrip van een of beide partners.
Gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om aan hun conflicten te werken door middel van relatietherapie.
Een relatie kan op een gegeven moment vanzelfsprekend zijn en in een sleur veranderen. De positieve spanning en spontaniteit zijn weg en men gaat naast elkaar leven als broer en zus, of ruzies domineren de communicatie.Het is belangrijk  jezelf bewust te zijn van je eigen patroon.

Dan kan de verbondenheid weer opnieuw gaan plaatsvinden.
Het is belangrijk dat partners weer op een goede manier gaan communiceren en zich wederzijds geaccepteerd en begrepen voelen in de relatie. Intensieve relatietherapie kan voor ruzies/onbegrip  en emotionele verwijdering  een oplossing bieden.


Seksuele problemen in de relatie zijn vaak ook een gevolg van gebrek aan communicatie en dus een teken dat er in de relatie diepere problematiek speelt. Het is goed om samen in relatietherapie te gaan  en de negatieve vicieuze cirkel te doorbreken.
Is uit elkaar gaan dan het enige alternatief? Ja, mits alle middelen ingezet zijn.

Maar voor het zover is zijn er verschillende methoden beschikbaar die u beiden, met een goede aanpakoplossingen kunnen bieden. Gelukkig kiezen velen ervoor om aan hun conflicten te werken door middel van relatietherapie of familietherapie.

bekijk de behandelingen

Hoe gaat relatie-
therapie in zijn werk?

Bij relatietherapie is het belangrijk dat beide partners meewerken en ook samen op de sessie aanwezig zijn.Tenzij een van de twee nog niet wil, dan kan er eerst een individuele sessie plaatsvinden.

De eerste sessie is een intake en kennismakingsgesprek waarin we de problemen in uw relatie bespreken en vaak kunnen we in die sessie al gaan kijken hoe we iets kunnen aanpakken.
De sessies duren een goed uur tenzij u zelf anderhalf uur prefereert. U kunt, als u dat prettiger vindt, ook individueel uw verhaal vertellen. Er zijn meerdere spreekkamers.
Uiteraard leg ik u uit hoe mijn manier van werken is. U krijgt een (korte) vragenlijst waarmee ik meer over uw situatie te weten kom, wat weer van belang is voor de te volgen therapie.
Het intakegesprek duurt ongeveer een uur. Afhankelijk van het besprokene in de intake sessie gaan we gezamenlijk verder en ondernemen stappen voor een gerichte oplossing om u zo goed mogelijk te begeleiden.

In de navolgende sessies wordt een begin gemaakt met de therapie. We gaan verder in op de problematiek die speelt en regelmatig krijgt u oefeningen mee (een soort huiswerk om thuis te maken). Ik spreek samen met u af wat de frequentie is van de sessies die u wilt volgen. Dit varieert van meestal van 3 tot 10 sessies. Dit hangt van af de problemen die er spelen.

Gesprekskamer Lies van Dalen

Affaires en ontrouw

Bron van veel conflicten en wantrouwen, verlies van zekerheden en onveilig voelen.

bindingsangst

Wat is er voor nodig om een relatie te starten en te onderhouden. U verbinden kan leiden tot een stabiel relatie patroon.

conflict en ruzie

Ontstaan vanuit het slecht luisteren naar elkaars boodschap en u dus onbegrepen voelen, eenzaamheid aan twee kanten.

intimiteit

Vanuit vertrouwdheid met de ander uw gedachten en gevoelens durven uitspreken.

jaloezie in relaties

De spanningen niet kunnen verdragen die ontstaan vanuit de angst verlaten te worden.

scheiden of blijven

De scheiding kunt u pas inzetten als u alle mogelijkheden nagegaan bent.

seksuele problemen

Leer er over te praten leer om u kwetsbaar op te stellen en ga geen discussies er over aan. Want als de seks goed is valt er niets te discussiëren.

MAAK EEN
AFSPRAAK

U kunt bij mij snel terecht voor een eerste afspraak. We spreken samen af wat de frequentie is van de sessies die u wilt volgen. De therapie wordt afgestemd op wat op dit moment nodig is voor u. Alles gaat in overleg.

Wilt u verandering? Neem dan contact met mij op.

GEGEVENS

Lies van Dalen
Praktijk voor Relatietherapie / Psychotherapie / Seksuologie

Kees Pijlstraat 106
3077 MH Rotterdam

 

Praktijk: Spijkenisse
Winston Churchillaan 207
3202 GN Spijkenisse

 

Tel: 06 – 21175255
Mail: dalen830@planet.nl