Relatietherapie Den Haag

Vandaag de dag ziet men steeds meer scheidingen en relaties die stuk lopen door slechte communicatie en/of onbegrip van een of beide partners. Een relatie kan op een gegeven moment vanzelfsprekend zijn en een sleur worden. De spanning en spontaniteit is weg en men gaat naast elkaar leven als broer en zus. Is uit elkaar gaan dan het enige alternatief? Gelukkig niet ! Er kiezen steeds meer mensen in de regio Den Haag en omstreken  ervoor om aan hun conflicten te werken door middel van relatietherapie in Den Haag.
   
Relatietherapie

Intake Relatietherapie Den Haag

Bij relatietherapie is het belangrijk dat beide partners meewerken en ook samen op de sessie aanwezig zijn. De eerste sessie is een intake & kennismakingsgesprek waarin we de problemen in uw relatie bespreken. Tijdens deze sessie kunnen we al kijken hoe we het gaan aanpakken. U krijgt een (korte) vragenlijst waarmee ik meer over uw situatie te weten kom wat weer van belang is voor de te volgen therapie. Het intakegesprek duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Afhankelijk van het besprokene in de intake sessie gaan we gezamenlijk verder en ondernemen stappen voor een gerichte oplossing om u zo goed mogelijk verder te begeleiden.

Vervolgsessie

In de navolgende sessie wordt er een begin gemaakt met de therapie. We gaan verder in op de problematiek die in uw relatie speelt en regelmatig krijgt u “huiswerk” mee om te oefenen. Ik spreek samen met u af wat de frequentie is van de sessies die u wilt volgen. Dit varieert van 1 maal per week tot 1 maal per 2 à 3 weken. Ervaart U problemen dan kunt U altijd tussendoor een extra afspraak maken door contact op te nemen. Communicatieoefeningen lopen als vanzelfsprekend als een rode draad door alle relatietherapie sessies. U leert luisteren naar elkaars boodschap om van daar uit te reageren. Het komt ook wel eens voor dat er individuele therapie gevolgd moet worden maar dat is dan altijd in overleg. Op zich is dat helemaal geen probleem en kan dit ook bijdragen aan de relatietherapie. Regelmatig wordt er geëvalueerd om te kijken of we op de goede weg zijn. Is er vooruitgang, gaan we door of kan het beëindigd worden? Ik ondersteun U waar het maar kan, maar er wordt van uw kant ook inzet verwacht. Mocht u er alsnog met relatietherapie niet uitkomen, nadat we er echt alles aangedaan hebben, dan kunt u mediation overwegen.U weet dan zeker dat dat u er alles aan heeft gedaan.Dit is voor later ook een prettig gevoel.