Relatietherapie Rotterdam

Vandaag de dag ziet men steeds meer scheidingen en relaties die stuk lopen door slechte communicatie en/of onbegrip van een of beide partners. Een relatie kan op een gegeven moment vanzelfsprekend zijn en een sleur worden. De spanning en spontaniteit is weg en men gaat naast elkaar leven als broer en zus. Is uit elkaar gaan dan het enige alternatief? Gelukkig niet! Er kiezen steeds meer mensen in de regio Rotterdam ervoor om aan hun conflicten te werken door middel van relatietherapie in Rotterdam.
   
Relatietherapie

Intake Relatietherapie Rotterdam

Bij relatietherapie is het belangrijk dat beide partners meewerken en ook samen op de sessie aanwezig zijn. De eerste sessie is een intake & kennismakingsgesprek waarin we de problemen in uw relatie bespreken. Tijdens deze sessie kunnen we al kijken hoe we iets aanpakken. U krijgt een (korte) vragenlijst waarmee ik meer over uw situatie te weten kom wat weer van belang is voor de te volgen therapie. Het intakegesprek duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Afhankelijk van het besprokene in de intake sessie gaan we gezamenlijk verder en ondernemen stappen voor een gerichte oplossing om u zo goed mogelijk te begeleiden.

Vervolgsessie Relatietherapie Rotterdam

In de navolgende sessie wordt er een begin gemaakt met de therapie. We gaan verder in op de problematiek die in uw relatie speelt en regelmatig krijgt u “huiswerk” mee om te oefenen. Ik spreek samen met u af wat de frequentie is van de sessies die u wilt volgen. Dit varieërt van 1 maal per week tot 1 maal per 2 à 3 weken. Ervaart U problemen dan kunt U altijd tussendoor een extra afspraak maken door contact op te nemen. Communicatieoefeningen lopen vanzelfsprekend als een rode draad door alle relatietherapie sessies. U leert luisteren naar elkaars boodschap om van daar uit te reageren. Het komt ook wel eens voor dat er individuele therapie gevolgd moet worden maar dat is dan altijd in overleg. Op zich is dat helemaal geen probleem en kan dit ook bijdragen aan de relatietherapie. Regelmatig wordt er geëvalueerd om te kijken of we op de goede weg zijn. Is er vooruitgang, gaan we door of kan het beëindigd worden? Ik ondersteun U waar het maar kan, maar er wordt van uw kant ook inzet verwacht. Mocht u er alsnog met relatietherapie niet uitkomen, nadat we er echt alles aangedaan hebben, dan kunt u mediation overwegen.
 

Contact Relatietherapie Rotterdam

Lies van Dalen Praktijk voor Relatietherapie Rotterdam
Tel: 010-4660419 / 06-21175255
Mail: dalen830@planet.nl

Kees Pijlstraat 106, 3077 MH Rotterdam

Villapark 3 3051BP Rotterdam